Архів новин (2017–23)

Кафедра інформаційних систем продовжує міжнародну співпрацю

У жовтні протягом трьох тижнів у нашому університеті перебував із візитом експерт із Німеччини, фахівець із ІТ, др. проф. Хайко Шрьодер (Heiko Schröder).


У жовтні наш університет, факультет і кафедру відвідав експерт із Німеччини, фахівець із ІТ, д-р, проф. Хайко Шрьодер (Heiko Schröder).

Цей візит відбувся в рамках співпраці Національного університету харчових технологій із організацією Senior Experten Service (SES). Це служба старших експертів із Німеччини, яка активно сприяє міжнародному обміну фаховим досвідом, скеровуючи своїх експертів різних галузей на проєкти по всьому світі.

Проф. Шрьодер є фахівцем із ІТ, який протягом багатьох років займався паралельними обчисленнями, розподіленими системами, алгоритмами, штучним інтелектом, розпізнаванням зображень тощо. За час своєї професійної діяльності він встиг попрацювати в багатьох країнах світу (Німеччина, США, Велика Британія, Австралія, Сінгапур, Ефіопія, Індонезія, Ботсвана), займаючись науковою роботою й організовуючи навчальний процес для студентів комп’ютерних наук, інформаційних технологій та інженерії програмного забезпечення.

Під час візиту до НУХТ, який тривав три тижні, експерт познайомився та поспілкувався з викладачами та керівництвом університету, провів відкриті лекції для здобувачів і викладачів, консультації, а також надав ряд рекомендацій для поліпшення нашого навчального процесу.

Зокрема в рамках візиту було проведено зустрічі експерта з ректором та проректорами університету, деканом і заступницею декана факультету АКС, завідувачем та викладачами кафедри інформаційних систем, кафедри інформатики та кафедри АКТСУ, а також представниками партнерських організацій, науково-дослідних установ, роботодавців і випускників нашої кафедри.

Перш за все, проф. Шрьодер докладно ознайомився з нинішньою організацією навчального процесу на кафедрі, факультеті та в університеті. Було приємно почути від експерта про наші переваги та позитивні сторони, зокрема:

Серед шляхів поліпшення нашого навчального процесу проф. Шрьодер запропонував наступне:

Усі висловлені пропозиції були обговорені з викладачами кафедри та керівництвом факультету й університету. Більшість із них зустріли схвалення та готовність по можливості слідувати наданим рекомендаціям, адже такі реформи можуть бути корисними як для здобувачів, так і для викладачів та навчального закладу в цілому.

Кафедра інформаційних систем вдячна проф. Шрьодеру за приділений час і цінні рекомендації, а організації SES, керівництву та міжнародному відділу НУХТ, а також представникам інших кафедр університету — за організацію численних заходів під час візиту експерта. Сподіваємось на подальшу активну співпрацю! 

Кафедра провела зустріч із представниками роботодавців

20 жовтня 2021 р. за участю експерта з Німеччини Х.Шрьодера пройшло обговорення ОПП кафедри з представниками 2 компаній — В.Попелем та І.Савченком.

 

20 жовтня 2021 р. в онлайн-форматі в Zoom пройшло обговорення ОПП кафедри з представниками роботодавців.

На зустрічі був присутній експерт із Німеччини, д-р, проф. Хайко Шрьодер (Heiko Schröder), який відвідує НУХТ і кафедру інформаційних систем у рамках співпраці університету з організацією Senior Experten Service (SES).

Від роботодавців захід відвідали представники 2 компаній:

Під час зустрічі присутні обговорили нинішній стан освітньо-професійних програм нашої кафедри, наявні проблеми та шляхи їхнього розв’язання, перспективи вдосконалення навчального процесу на кафедрі.

Зокрема учасниками було запропоновано доповнити навчальні програми деякими новітніми технологіями у сфері веб-розробки, командної роботи, сучасними середовищами та засобами розроблення ПЗ, новими бібліотеками та фреймворками, посилити вивчення питань кібербезпеки тощо.

Проф. Хайко Шрьодер поділився досвідом взаємодії навчальних закладів із представниками роботодавців, наголосив на важливості подібних зустрічей і порекомендував активізувати таку співпрацю на нашій кафедрі.